|

ERDEBİL NOTLARIM, 22.07.2008
Almanya da başlayan yolculuk Kaz dağlarından sonra İstanbul,Van,barut kokan Yüksekova,Tebriz den sonra Erdebil dergahının Önündeydim.40 saat geçmişti.
Yorgunluktan çok hala şaşkınlığım vardı.cennet kokulu Şeyh Safiyeddün Erdebili'nin türbesi yanı başındaydım.Bana Yolculuğumda yardımcı olan Ahmet Taşgın bir şeyler soruyor anlatıyordu,bense atalarımın kabri başında olmamdan dolayı başka başka alemlerde seyir ediyordum. 5 yaşımdan beri düşlediğim yolculuk gerçekleşmişti.Önce Taliplerin sonra Şah İbrahim Veli evladı olanların dilekleri,selamları aklıma geldi,ne olur benim içinde niyaz eyle öp dergahı diyenler için niyaz eyliyordum.
Dualardan önce dilekleri yerine getirmek boynumun borcuydu.Her selam söyleyen için niyaz ediyordum,Seyid Şah Safüyeddün,Sadreddin Musa,seyid Hoca Ali,Şah İbrahim Veli,Şah Haydar Şah İsmail Hata-i pirlerinin huzurundaydım.Yeniden doğmuş gibiydim.
...Almanya'ya varır varmaz bu gördüklerimi paylaşmalıyım,Çektiğim Videoları, Fotografları Yapacağımız Sempozyumda dostlarla taliplerle paylaşmam gerek.....
29.09.20011
diye düşünen bir insan olarak sırtıma yüklenen selamları ilettim,ama sempozyumu başkaları yapıyor,ben yokum orada.Şah Veli'nin Mekanında...
hayallerim düşlerim,hepsi bir anda birilerin bencil çabalarıyla suya düştü.Dede yurdu Mezirme'de ne DİA gösterisi,ne Atam dedikleri pirlerin kabirlerinin Video gösterisini O ıtıkatlı insanlara sunabiliyorum artık.
Evet bunca site çalışmaları ve Atalarımızın mekanını ziyaret video gösterileri yapmama müsade edilmedi.Nede bir davetiye yollandı.
Soruyorum Şimdi; Sempozyum düzenleyenler hiç mi atalarının kabir resimleri ve video görüntülerini merak etmediler,Bu ne biçim Aşk bu ne biçim yol ki, Sempozyum hazırlıklarım hiç merak edilmedi?
OYSA BEN BÜYÜK ÇOŞKUYLA İNSANLARA, ŞAH BABAMIZDAN,PİRİMİZDEN ,MEKANLARI ERDEBİL'DEN SELAM GETİRMİŞTİM
Demek ki birileri atam dediği ( tabi doğruysa) insanların mekanını görmekten çok kendi reklamını yapmayı düşünüyormuş.
Son yüzyılda hiç kimsenin gerçekleştirmediği Erdebil Yolculuğum dokumentation olarak görmeyenlere nişan olsun ki,Bu yola harcanan emeğin değeri bilinsin.
Erdebil yolculuğumdan notlar aktardım,Şikayetim Şah Veli dedeme ...
Aşk-ı Niyazla
Ali Akın
|